Vprašanja in odgovori na temo: Cheeky Wipes pralni robčki

 
Pranje in nega Cheeky Wipes kompleta
 
 
Robčki in njihova uporaba
 
Pranje in nega Cheeky Wipes kompleta
Namakanje robčkov v mrežasti vrečki, ki je nameščena v škatli UMAZANO, z dovolj vode (približno 4 cm) in eteričnega olja za umazane robčke (čajevec in limona), preprečuje, da bi se madeži zažrli v tkanino in skrbi, da se robčki ne zasmradijo.
Ko nameravate zagnati stroj perila, zraven samo dodate mrežasto vrečko z robčki. Pazite, da pustite vrvico razrahljano, da gredo lahko robčki med pranjem iz vrečke. Vaši robčki se bodo oprali do čistega, ne da bi poškodovali vaše perilo ali pralni stroj.
 
Če ste izbrali obarvane robčke, vam priporočamo, da jih perete z ostalim barvnim ali temnejšim perilom in ne s pleničkami ali belim perilom, saj bi lahko obarvali perilo.
 
Enkrat tedensko operite vaše Cheeky Wipes robčke pri 60 st C (npr. s posteljnino ali z brisačami) in lahko ste prepričani, da bodo vedno čisti in brez neprijetnega vonja.
 
Če potrebujete robčke takoj, lahko pravkar oprane robčke takoj vrnete v škatlo SVEŽE in jih pripravite za uporabo kot običajno. Pazite, da nalijete svežo vodo in nekaj kapljic eteričnega olja za sveže robčke.
Vsekakor pa priporočamo, da jih ob priložnosti posušite na zraku (sonce bo tudi odstranilo oranžne madeže) ali v sušilnem stroju, saj s tem preprečujete razvoj plesni. Plesni se namreč lahko razvijejo, če so robčki mokri dolgo časa, kljub ustreznemu pranju.
Vaši robčki se bodo pri prvem pranju rahlo skrčili. To je pričakovano in ne bo vplivalo na učinkovitost robčkov Cheeky Wipes.
 
Logično je, da bodo robčki bolj čisti, če boste uporabili višjo temperaturo pranja. Zato jih, če nameravate prati perilo pri 60 st C, le vrzite zraven. Drugače jih lahko perete med 30 in 70 stopinjami in vse bo v redu.
Perete lahko s praškom za perilo, ki ga običajno uporabljate.
 
Večini družin se nabere perila za vsaj en stroj vsaka dva dni. Pranje vsaka dva dni pa tudi najbolj ustreza Cheeky Wipes robčkom. Robčki ostanejo sveži 2 do 3 dni, preden potrebujejo osvežitev v pralnem stroju.
 
Namakanje robčkov v škatli UMAZANO v raztopini vode in eteričnega olja prepreči, da bi se madeži zasušili in zažrli v tkanino, vendar, kot pri vsakem izdelki iz tekstila, so nekateri madeži zelo trdovratni. Madeže kakcev običajno odstrani sončna svetloba, z madeži hrane pa je težje. Vsake toliko lahko robčje osvežite tudi z dodatkom belila v pralnem stroju. Ne bo jim škodilo.
 
Morda je že nekaj dni odkar ste jih na sveže pripravili ali pa ste uporabili toplo vodo? Težava je tudi ekstremno vroče vreme, ki povzroči, da robčki ne ostanejo sveži več dni. Rešitev – ponovno jih operite v pralnem stroju in jih pripravite za uporabo s svežo vodo. Morda dodajte kapljico eteričnega olja več, v vročem vremenu pa pripravite manjše število robčkov naenkrat (npr. toliko, kot jih boste porabili v enem dnevu).
 
Preverite, če izvajate naslednje ukrepe:
  • -       V škatli UMAZANO naj bo vsaj 5 cm vode, da se madeži ne zasušijo
  • -       Vedno pustite mrežasto vrečko z robčki v stroju odprto
  • -       Perete na običajnem progamu za 40 st C in ne na eko oz. podobnem varčevalnem programu, ki se običajno uporabljajo le za rahlo umazano perilo.
  • -       Enkrat tedensko operete robčke pri 60 st C z brisačami ali posteljnino
 
Ne. Vrečki za izlete le obrišete do čistega. Nista primerni za pranje v pralnem stroju, saj bi lahko poškodovali vodoodporni sloj. Seveda pa lahko mrežasto vrečko iz notranjosti vrečke UMAZANO za izlete odstranite z zardgo in operete pri 60 st C.
 
Škatle z robčki
 
Priporočamo, da zamenjate raztopini vsak drugi dan.
 
Dovolj je, če pred zamenjavo vode škatli splaknete pod tekočo vodo. Večinoma niti to ni potrebno za škatlo SVEŽE. Škatlo UMAZANO po potrebi umijte s toplo milnico. Ne pomivajte škatel v pomivalnem stroju.
 
Za večdnevno svežino robčkov je najbolje uporabiti hladno voda. S toplo vodo bodo robčki hitreje potrebovali osvežitev v pralnem stroju.
 
Izgleda, da so vaši robčki preveč suhi. Naj bodo dovolj vlažni, da lahko pred uporabo iz vsakega še iztisnete kakšno kapljo vode. Tako sta približno 2.5cm vode ravno prav za namočiti 25 robčkov Cheeky Wipes, ne da bi od njih povsod kapljalo.
 
Eterična olja in otroška koža
Približno 2.5cm vode in 5 – 6 kapljic eteričnega olja za sveže robčke je ravno prav za namočiti 25 robčkov Cheeky Wipes, da lepo dišijo in ne kapljajo povsod.
 
To je odvisno od tega, koliko robčkov uporabljate in koliko olja dodajate v vodo. Mala steklenička, ki vsebuje 10 mL olja zadošča za okoli 6 mesecev.
 
Seveda. Pri nas lahko dobite dodatna eterična olja in sicer v volumnih 10 mL, 50 mL in 100 mL (Za 50 in 100 mL nam prosim pišite in naročili vam jih bomo samo za vas!)
 
Sivka in kamilica sta znani po svojih pomirjujočih učinkih na dojenčke in njihovo kožo. Njuno antibakterijsko delovanje je idealno za vlaženje svežih robčkov.
Eterično olje Čajevec in Limona je ravno tako varno za uporabo, če ga razredčimo v vodi za namakanje uporabljenih robčkov. Ne priporočamo, da ga nanašate direktno na kožo, zaradi nizke možnosti alergij.
Majhen odstotek ljudi je alergičen na sivko. Če imate tak primer, prenehajte z uporabo eteričnega olja sivka in kamilica za sveže robčke in uporabljajte le vodo. Lahko pa preizkusite eterično olje mandarine ali vrtnice in geranije.
 
Seveda lahko. Mi smo se odločili za posebno izbiro svojih eteričnih olj, kjer smo pretehtali njihov vonj in delovanje. Lahko uporabite eterično olje svoje izbire.
 
Ker obstaja možnost nastanka alergij vam priporočamo, da na kožo ne nanašate nerazredčenih eteričnih olj.
 
Da. Pralni robčki Cheeky Wipes so najboljša izbira za nego občutljive kože, saj ne uporabljajo nobenih kemikalij. Znano je tudi, da sta sivka in kamilica pogosto uporabljani pri zdravljenju kožnih bolezni kot npr. ekcem.
 
Verjetno, saj imata sivka in kamilica dokazano pomirjujoče delovanje na kožo. Pomaga tudi, da lahko ukinete uporabo kemikalij, ki bi jih drugače na kožo nanašali s klasičnimi robčki. Kliničnih študij pa res še nismo naredili!
 
Robčki in njihova uporaba
Da, vsekakor pa bodite nežni v nežnem predelu okoli oči.
 
Da. Morda počakajte le, da se mekonij do konca izloči, saj je zelo lepljiv.
Trenutne smernice priporočajo, da se za novorojenčje uporablja le staničevina (papirnati robčki za nego brez dodatkov) in voda. Robčki Cheeky Wipes, navlaženi z vodo so tako odlična rešitev.
Za namakanje uporabljenih robčkov vseeno priporočamo, da v vodo dodate eterično olje za umazane robčke že od rojstva naprej. Pomagalo vam bo ohraniti robčke higienične, pranje v pralnem stroju pa bo odstranilo sledi eteričnega olja preden bi lahko prišlo v stik z novorojenčkovo kožo.
 
En paket robčkov je ponavadi dovolj, če drugače kupujete en paket klasičnih robčkov na teden in boste robčke Cheeky Wipes prali vsak drugi dan. Če porabite več robčkov, ali imate srečo, da nimate stroja perila za oprati vsak drugi dan in boste prali na tri dni, pa boste morda potrebovali dodatne robčke.
 
Cheeky WipesTM so na voljo le v standardni velikosti, 15 cm x 15 cm, ki se nam zdi idealna in za katero so izdelane dimenzije škatel SVEŽE in UMAZANO.
 
Pri nas jih uporabljamo skoraj za karkoli. Po hranjenju z njimi obrišemo obraz in usta, počistimo po mizi in po tleh in včasih sproti pobrišem še prah z okna ali police, če me zmoti. Idealni so tudi v primerih, ko se otroci slikajo, za brisanje mleka z usnjenega kavča in tudi za odstranjevanje make-upa pred spanjem!
 
Pomislite, koliko paketov klasičnih robčkov bi potebovali, saj za vsakega potrebujete en paket 25 robčkov Cheeky Wipes.
 
Seveda, če jih le prej lahko ujamete!
 
Izleti in potovanja
 
Da, ker so vrečke, jih lahko brez težav spravite v vsaki torbi.
 
Ponavadi za celodnevni izlet okoli 8 – 10. Tiste, ki jih ne porabite, pa ob povratku vrnite nazaj v škatlo SVEŽE.
 
Oprati je potrebno samo mrežico iz vrečke Umazano za izlete, če se vam ta seveda zdi umazana. Po potrebi lahko vrečki zbrišete z vlažno krpo, da ohranite vodoodporne lastnosti.
 
Ostala vprašanja
 
Čiščenje zelo pokakanih ritk ni noben problem za Cheeky Wipes robčke. Več o tem lahko preberete na strani Kaj pa Kakec?
 
Ni razloga, zakaj ne bi smeli. Doma narejeni robčki se lahko sčasoma sicer začnejo cefrati in morda ne boste popolnoma zadovoljni z njimi. MAXI komplet Cheeky Wipes robčkov vsebuje vse, kar potrebujete za to, da boste pralne robčke uporabljali enostavno in z veseljem.

V spletno trgovino po Cheeky robčke!

 

 

 

 

 

 

Obiščite nas na Facebooku!