Kateri material je najboljši za pralne otroške robčke?

Pri izbiri robčkov morate pomisliti na:

-ali so uporabni za roke in obraz ali tudi za previjanje
-mehkoba
-odpornost na vodni kamen, če sušite na zraku
-cena


Frotir iz bombaža je boljši pri brisanju kakca

Ena najboljših strani Cheeky Wipes robčkov je to, da je z njimi previjanje hitrejše. Namesto da bi kakec razmazali, ga namreč obrišejo že v eni potezi. Tudi bambusovi robčki niso daleč zadaj, vendar ima bombažni frotir le najboljši 'oprijem' izmuzljivega kakca. Bombažni frotir je krasen in univerzalen in v uporabi že dolgo časa pred bambusovimi robčki.

Žametna mikrofibra za roke in obraze

Najmehkejša in najnovejša od vseh v ponudbi, je favorit pri brisanju po obrokih. Odlična tudi za brisanje polulanih ritk ali za osvežitev po nočni plenički pri otrocih, ki so že napol suhi, ipd. Ne priporočamo jih za brisanje kakcev! Dobra izbira za področja s trdo vodo, ker je precej odporna na kopičenje vodnega kamna. Mikrofibra je tudi najugodnejša izbira, saj je najcenejša v ponudbi. Če se vam mikrofibra rada zatika na rokah, premislite o izbiri flanele ali frotirjev.

Bambusovi robčki so uporabni za vse 

Bambusni frotir je res izjemno mehak. Mehkejši od bombažnega frotirja, a manj mehek od mikrofibre. Tudi ko je bambusov robček vlažen in pripravljen za uporabo, še vedno obdrži večino svoje svilnate strukture in še vedno mehkejši na otip od bombažnega frotirja.

Dodatna prednost bambusovih robčkov je v tem, da zaradi trde vode in sušenja na zraku ne postanejo malo 'kartonasti'. Vsekakor vredno premisleka, če imate doma zelo trdo vodo in nameravate robčke sušiti na zraku ter jih uporabljati tudi suhe. Vlažni se namreč zmehčajo.

Bombažna flanela - naravna in super mehka

Robčki iz bombažne flanele se najbolje obnesejo pri brisanju obrazov in rok ter kot alternativa toaletnemu papirju za vso družino

Mehkoba: 5/5

Plusi: Flanela za te robčke je super fina in zato super mehka in se s pranjem še dodatno mehča. So večji od ostalih in pri 21cm x 21cm dovolj veliki za malo večje rite. Lahko se uporabljajo suhi za brisanje po lulanju kot alternativa toaletnemu papirju. Odlični tudi za obraz in roke.

Minusi: Niso praktični kot robčki za previjanje pokakanih dojenčkov, ker nimajo dovolj  potrebnega oprijema kot ga zagotavlja na primer frotir (bambusni ali bombažni).

 

Če se vam robčki kdaj zdijo pretrdi, lahko ta problem lahko rešite tudi tako, da v pralni stroj dodajate zamašek belega kisa!

V spletno trgovino skoči tukaj! 

V spletno trgovino po Cheeky robčke!

 

 

 

 

 

 

Obiščite nas na Facebooku!